Какво ще е времето през юни?

Share This:


На първи юни пускаме лятото, заяви пред NOVA климатологът доц. Георги Рачев. “Иначе изпратихме един типичен май месец с характерните за него променливи температури и повече дъжд”, посочи Рачев.
Затоплянето ще започне в понеделник, а във вторник и в сряда то ще е сериозно и температурите ще достигнат дори 30 градуса, обясни той.
В четвъртък температурите ще достигнат 28 градуса, дори и в София. Това означава, че на други места в страната температурите ще са около 30 градуса, а има голяма възможност и да надвишат, уточни доц. Георги Рачев.
До 10 юни времето ще остане сравнително динамично, ще има валежи, но няма да е толкова хладно, както беше през май месец, ще бъде типично лято.
Сутрешните температури в първата половина на юни вече няма да бъдат както сега – между 10 и 15 градуса, а твърдо ще бъдат над 13-15 градуса в равнинните райони.
Втората половина на юни се очаква да бъде и по-топла, дори и по-суха от нормалното, сочи средносрочната прогноза. Не е изключено да има кратка лятна буря и дъжд, но като цяло се очаква слънчево и хубаво време.
По думите на климатолога лятото в Европа се очаква да е стандартно. За България с нормални температури. Юни, юли и август с температури от порядъка на 20 – 23 градуса, с нормални валежи и тенденция по Черноморието дъждовете да бъдат по-малко, а в Западна България – повече.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com