Какво трябва задължително да се изтрие от профила във Фейсбук?

Share This:


Фейсбук никак не е безопасно място, макар и да си мислим, че данните ни са защитени. Цял свят използва социалната мрежа, но колко хора се замислят какво трябва да спестите и какво да публикувате?
Има няколко неща, които е наложително да изтриете от Фейсбук профила си, за да сте сигурни, че няма да имате проблеми с личните ви данни.

1. Адресът и местоположението ви

Човек никога не знае дали няма зложелатели, които могат да се възползват от тази информация.

2. Кога и за колко време отивате на почивка

Не искате да улеснявате потенциалните крадци, нали?

3. Кои са роднините ви

Тази информация може да бъде използвана дори от телефонните измамници, които могат да се обадят на майка ви и да излъжат, че “синът ? е пострадал при катастрофа”, съобщава “Аткуално.ком”.

4. Снимки на децата ви

В интернет има всякакви ненормалници, които могат да използват тези фотоси за непристойни цели. Освен това се замислете – когато детето ви порасне, ще ви благодари ли, че сте качвали всяка негова смешна (за вас) или засрамваща снимка във Фейсбук?

5. Повечето от „приятелите“ ви

Признайте си – поддържате ли близки отношения с всичките си 3000 приятели във Фейсбук? Според изследванията човек може да има най-много 150 истински приятелства. Ако изтриете ненужните контакти, прекарването ви в мрежата ще стане далеч по-приятно и ненатоварващо.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com