И традиционният грип настъпва в област Силистра

Share This:


Респираторните заболявания са се увеличили двойно в област Силистра. Това стана ясно на консултативна среща, проведена с представители на образователни центрове, фитнес зали и групи за занимания в Силистра с участие на част от членовете на кризисния щаб – ръководители на областната администрация, РЗИ, общината и общинския съвет.
 Пред участниците в срещата д-р Теодора Начева представи актуалната обстановка в страната и конкретно в областта, определяйки я като тревожна на база на събраните данни и направените изводи. Каква е картината в момента: по отношение на ковид-инфекцията – от 288 на 100 хил. души население за двуседмичен период скокът е на 488.
 Нов е моментът с информацията относно респираторните заболявания изобщо, които се следят седмица за седмица – там развитието е до 265 на 10 000 души, което е наложило спешно да се търсят причините, тъй като по тази тема област Силистра е в най-лошо състояние в страната.
 След проведената среща д-р Начева обобщи дискусията и участниците в нея се съгласиха на нейното предложение в петък да има нова среща, на която да бъдат представени новите данни, за да стане ясно дали е възможно областният щаб да отслаби мерките специално за този вид дейности, от чието име бе предизвикана консултативната среща.
 Срещата бе във връзка с промяна в ограничителните мерки, отнасящи се до този вид средища на общуване, присъствено езиково и друго обучение в малки групи, спортни тренировки и репетиции.
 Представителите им заявиха, че имат възможност да осигурят необходимите противоепидемични условия, за да възстановят дейността си. Изразиха също желание да бъдат инспектирани, за да се запознаят проверяващите на място с ползваните зали и помещения, както и с провежданите мерки в името на сигурността на ползвателите им.

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com