Изкуствен интелект предсказва смъртта

Share This:


Служителите на Университета в Нотингам създадоха невронна мрежа, предсказваща смъртта. В служба на медицината изкуственият интелект е изучил историята на заболяванията на 502 628 британци на възраст от 40 до 69 години. Взети са под внимание демографските и биометричните фактори, както и условията на живот на хората. В резултат на това невронната мрежа е в състояние да предскаже смъртта на хората много по-точно от традиционните статистически средства.

Експериментът включва над половин милион жители на Острова, които между 2006 и 2010 г. са се съгласили да предоставят подробни данни за тяхното здраве на Британската биобанка. Участниците в проучването са се подложили на подробно интервю и многобройни анализи. Въз основа на тази информация невронната мрежа е направила прогнози, които в повечето случаи съвпадат с това как доброволците са живели по-нататък.

Експертите твърдят, че тяхното проучване “илюстрира стойността на машинното обучение за прогнозиране на риска” и възнамеряват да приложат техния подход в традиционната наука.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com