Ивайло Няголов от Силистра е щастливецът, хванал Богоявленския кръст днес

Share This:


25-годишният Ивайло Няголов от Силистра хвана днес Богоявленския кръст, който бе хвърлен в река Дунав от Доростолския митрополит Амвросий на големия християнски празник Свето Богоявление /Йордановден/. Ивайло Няголов скача за пръв път и печели за пръв път. Общо 14 души скочиха във водите на Дунав край Силистра в благородната битка за спасението на кръста.
Ритуалът бе част от всички събития, свързани с празника Йордановден, започнал с литургия в православния храм „Св. Св. Първоапостоли Петър и Павел” в Силистра и продължил преди финала с литийно шествие, в което се включиха областният управител Ивелин Статев и кмета д-р Юлиян Найденов.
От името на Община Силистра градоначалникът д-р Юлиян Найденов връчи на тазгодишният щастливец – Ивайло Няголов, поздравителен адрес и парична награда в размер на 100 лева. Грамота и ваучер за спортни стоки, също в размер на 100 лева, му подари и областният управител на Силистра Ивелин Статев, а всички останали участници, заедно с Ивайло Няголов, получиха парични възнаграждения, дарени от Негово Високопреосвещенство Доростолския митрополит Амвросий.
След края на тържествения ритуал стотици силистренци си взеха светена Богоявленска вода.

 


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com