Заради незаконни таксита силистренските села Срацимир и Българка останаха без автобус

Share This:


Незаконни превозвачи създават проблеми на обществения транспорт в цялата област Силистра, алармират превозвачески фирми. Те допълват, че поради тази причина отскоро две села – Срацимир и Българка, останаха без автобусни превози, защото превозвачът се е отказал, тъй като не е могъл да издържи на конкуренцията на криминалните таксита.
С леки коли пред автобуса постоянно пътуват хората на същата цена за отиване и връщане, но без лицензии и без да си плащат данъците. Само печалбата в джоба и това е, разказват потърпевши.
Директорът на дирекция “Икономика” в община Силистра Йорданка Владимирова, обясни, че поради този факт е много трудно да се намери обществен превозвач.”Превозвачите изразяват нежелание да заявят да карат определени линии поради наличието на нерегламентарин превоз. Проверките относно нерегламентираните превози са основно в правомощията на институции като ДАИ и КАТ, не наши. Бедата е, че се попада в ситуация, в която е частна кола или има предварителни уговорки с живущите да ги пренася до града и обратно, така че няма как да се докаже, че това е таксиметров превоз”, обясни Владимирова, цитирана от БНР.
От следващата седмица маршрутната линия до селата Страцимир и Българка поема нов превозвач, но не се знае колко време ще издържи, тъй като проблемът с незаконните таксита е на дневен ред от години, а и до ден днешен решение няма.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com