Започна гласуването за “Европейско дърво на годината”. Вековният дъб в Силистра е номинацията на България. Гласувайте!

Share This:


Вековният дъб от Дунавския парк в Силистра е българският претендент за титлата „Европейско дърво на годината”. Гласуването в международния конкурс започна от днес – 1 февруари, и ще продължи до края на месеца на интернет страницата treeoftheyear.org. Тази година в надпреварата участват петнадесет дървета от петнадесет страни.
За шеста поредна година Европа ще отличи дървото на годината. България ще участва с дъба от Дунавския парк в Силистра.
Според археолози в корените на 106-годишен дъб в Силистра лежи цяла история. Те предполагат, че под него се намират останки от двореца на хан Омуртаг.
Гласуването ще продължи до края на месеца, като в последните дни броят на подадените гласове ще бъде скрит, за да има елемент на изненада. Всеки може да гласува по веднъж от един мейл. Всички се надяват, че българските гласове от страната и света ще отидат за родното дърво в Силистра.
През всички тези години страната ни се е представяла успешно на международния конкурс. Преди години Старият бряст от Сливен победи в европейския конкурс, заемайки първото място с безпрецедентна подкрепа от над 70 000 гласа.

***

Сайтът “Уеб Силистра” призовава всички българи в страната и чужбина да подкрепят родната силистренска номинация в европейската класация на интернет страницата treeoftheyear.org

 


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com