Забраниха своеволното остъкляване на балкони и саниране на парче

Share This:


Депутатите приеха на второ четене Закона за етажната собственост. С промените се слагакрай на санирането на апартаментите на парче, както и на своеволното остъкляване на балконите, съобщава Нова телевизия.
    Забраняват се остъкляването на балконите, санирането на отделни апартаменти и всички останали дейности, нарушаващи цялостния архитектурен вид на фасадата или засягащи устойчивостта на жилищния блок. В момента собствениците на апартаменти ги санират във всякакви цветове.
    Занапред фасадите на блоковете ще могат да се променят само ако 51 % от съседите в блока дадат съгласието си или пък се получи разрешение на общините. Балкони, които вече са остъклени, както и направените изолации няма да се питат.
    Предвидени са глоби във връзка с изискването за извършване на неотложен ремонт. При неизпълнение на задълженията на председателя на управителния съвет (управителя) е предвидена глоба в размер от 500 до 1000 лв., съответно на кмета на общината или района – от 300 до 700 лева. Предвидена е глоба или имуществена санкция за неизпълнение на задълженията в случаите, когато правомощия на управителен съвет (управител) са възложени на физическо или юридическо лице, които не са собственици.

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com