Жителите на силистренското село Поляна вече са с по-сигурно електрозахранване

Share This:


130 домакинства от силистренското село Поляна вече ще получават по-стабилно електрозахранване в своите домове, след като служители на Енерго Про подмениха 2050 метра проводници между 16 стълба от въздушната мрежа в селото, съобщиха от енергийната компания. Новите проводници са с по-голямо сечение и могат да поемат по-сериозно натоварване при увеличаване на консумацията, уточниха оттам.
Мрежата в селото е изграждана преди десетилетия и е проектирана за по-ниско потребление. Това водеше до смущения в електрозахранването, които създаваха неудобства за хората и загуби за дружеството. След проведен експертен анализ компанията предприе мерки за стабилизиране на електроподаването чрез ремонт и подмяна на най-уязвимите участъци от мрежата.
В осъществяването на реконструкцията участваха пет технически екипа, които в рамките на няколко дни успяха да извършат демонтаж на старите съоръжения и подмяната им с нови. Освен че ще осигурят по-стабилно електроподаване към домовете на хората в селото, вложените средства и усилията на екипите и експертите на дружеството ще създадат условия за присъединяване на нови клиенти към електроразпределителната мрежа.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com