“Енерго-Про” обсъжда с кметове цени на ток

Share This:


Управителният съвет на “Енерго-Про” се срещна през седмицата с кметовете на Габрово, Горна Оряховица, Русе, Силистра и Добрич. 

Представителите на местната власт бяха запознати, че наближава срокът малкият бизнес да излезе на свободния пазар на електроенергия, а той е 30 юни. 

Небитовите клиенти на “Енерго-Про Продажби”, които до 10 юни не сключат договор за доставка на ток на свободния пазар, ще преминат от 1 юли 2021 г. към доставчик от последна инстанция и ще плащат по значително по-високи от пазарните цени. 

Бизнесът може да направи избор измежду близо 50 доставчика, включително и търговското дружество на “Енерго-Про” на свободен пазар. Останалите на типов договор стопански клиенти са представители на малкия бизнес, с потребление, сходно на битовите клиенти. До момента те не показват активен интерес за избор на доставчик.

Бяха обсъждани и новите цени на тока за домакинствата от 1 юли. Според предложенията на дружествата на “Енерго-Про” общото увеличение се очаква да бъде 1,7%. Ценовите заявления ще бъдат внесени в КЕВР до 31 март.

Ръководството на “Енерго-Про” представи пред кметовете инвестициите в следващите три години. Прогнозата е те да са по 40 млн. лв. на година.
.
.
Реклама

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com