Екоинспекцията в Русе хвана двама бракониери в резервата “Сребърна”

Share This:


Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в Русе връчи два акта за установяване на административно нарушение на физически лица за нарушение на Закона за защитените територии в Поддържан резерват „Сребърна“, съобщават оттам.
Нарушителите, жители на с. Айдемир, са извършвали стопански риболов в резервата с плавателен съд и мрежи в ранните часове на 26 октомври 2016 година. Нарушението е установено от служители на отдел „Рибовъдство и контрол- Централен Дунав“ при Агенцията за рибовъдство и аквакултури (ИАРА) и Гранично-полицейски участък – Силистра.
От бракониерите са конфискувани пластмасова лодка и чували, пълни с 12 найлонови мрежи с дължина 50 – 100 м. В мрежите е имало 32 кг сребриста каракуда, един лин и една щука.
На територията на Поддържан резерват „Сребърна“ е разрешен само любителският риболов в светлата част на денонощието, с една въдица на определените за целта места до 3 кг на ден, припомнят от екоинспекцията в Русе. За установеното нарушение Законът за защитените територии предвижда глоба от 500 до 5000 лева. Съвместните акции на ИАРА и РИОСВ-Русе ще продължат.


Comments

comments

3 коментара за “Екоинспекцията в Русе хвана двама бракониери в резервата “Сребърна”

 • 15.12.2016 в 10:01
  Permalink

  Много актове,много пари, колко от тези пари са взети от нарушителите.

 • 31.05.2017 в 10:00
  Permalink

  Чакаме да напишете решението на административният съд.

 • 28.06.2017 в 12:51
  Permalink

  Tрябва ли подобно нещо да продължи многократно от едни и същи бракониери и трябва ли подобни крадци на природното “богатство” да си веят байрака за сметка на читавите граждани и на гърба на държавата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com