Държавата дава 326 000 лева за изграждане и рехабилитация на улица в с. Айдемир

Share This:


Над 326 000 лева ще бъдат предоставени на общинската администрация в Силистра от бюджета на Министерството на икономика за изграждане и рехабилитация на улица в промишлената зона “Запад” край близкото до града село Айдемир, съобщи правителственият пресцентър днес.
Дейностите включват изграждане на нова улица и ремонт на съществуваща улица, направа на бордюри, тротоари и банкети, полагане на асфалтобетон, оформяне на кръстовище, монтиране на пътни знаци и полагане на хоризонтална маркировка.
С финансираните дейности ще се предостави достъп на товарни автомобили до предприятията, опериращи в промишлената зона, тъй като съществуващата пътна инфраструктура не отговаря на съвременните изисквания за широчина, товароносимост, радиуси на завиване и др.
Отпускането на средствата се извършва и във връзка с изпълнявания инвестиционен проект в промишлената зона – „Пристанище “АДМ Силистра” на „АДМ България Лоджистикс”, сертифициран в края на 2013 година.
Проектът предвижда изграждането на пристанищен терминал с две корабни места и складово силозно стопанство за зърнени и маслодайни култури, което ще бъде най-голямото по капацитет на денонощие пристанище на българския бряг на река Дунав.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com