Доростолският митрополит Амвросий дари наградата си за почетен гражданин на Силистра на деца с увреждания

Share This:


Негово Високопреосвещенство Доростолският митрополит Амвросий подари днес на Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в Силистра пералня със сушилня.
Припомняме, че Доростолският митрополит Амвросий бе удостоен с авторитетния приз “Почетен гражданин на Силистра” за тази година на празника на града – 14 септември. По време на тържествената сесия на Общинския съвет и церемонията по награждаването му, Доростолският митрополит Амвросий обяви, че ще дари предвидената сума от 1000 лева или вещ на същата стойност на социалното учреждение. Тогава дядо Амвросий заяви, че приема отличието като отличие за църквата, която изпълнява своя дълг към хората. Той изрази съжаление, че трудните времена са пречка за по-широка благотворителна дейност.
Общо 14 деца и младежи обитават в момента Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания, съобщи директорът му Златина Перчемлиева. Толкова е и капацитетът на социалното учреждение. Според Перчемлиева, в момента Домът се отоплява с ток, но съвсем скоро предстои да бъде включен към газопреносната мрежа в Силистра.
Изграден е „зелен” кът за отдих. Осигурена е среда за живот, близка до семейната, като всеки потребител разполага с лично пространство и с пространство за общи дейности. Предоставяните услуги са рехабилитация, терапия, ориентиране, информиране и обучение, групова работа, помощ в домакинството.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com