Доростолският митрополит Амвросий официално обявен за почетен гражданин на Силистра. Той дари наградата от 1000 лева на центъра за деца с увреждания

Share This:


Доростолският митрополит Амвросий бе обявен официално днес за “Почетен гражданин на Силистра” по време на тържествената сесия на Общинския съвет по случай празника на Силистра – 14 септември, Кръстовден. Той получи от кмета на град д-р Юлиян Найденов почетния плакет за престижното отличие, значка с герба на Силистра и предвидената според официалната наредба парична награда от 1000 лева.
Връчени бяха и отличия “За граждански принос” на фореографа Симеон Симеонов, дългогодишния състезател по автоспорт /бъги/ Тодор Кърджиев и на Георги Нарлев – бивш елитен футболен съдия и настоящ председател на Областния съвет на БФС в Силистра. Студентката във филиала в Силистра на Русенския университет “Ангел Кънчев” Катрин Георгиева бе отличена с наградата “Студент на годината” за отличен успех, трайни интереси и постижения в учебната и научно-изследователската дейност.
Доростолският митрополит Амвросий пожела на ръководителите и общинските съветници да бъдат ревностни в своята работа. Той обяви, че се отказва от предвидената по закон парична награда от 1000 лева за отличието, като я дарява на центъра за деца с увреждания в Силистра.
Проявите по случай празника на дунавския град започнаха с Божествена света литургия, отслужена от Доростолския митрополит Амвросий в катедралния храм “Св. Св. Апостоли Петър и Павел”.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com