Днес гласуваме на предсрочни парламентарни избори за 44-то Народно събрание

Share This:


Българските граждани избират днес новите 240 народни представители, които ще представляват 44-тото Народно събрание.
До тази ситуация се стигна след като правителство на Бойко Борисов подаде оставка след загубата на президентските избори през ноември.
На 26 януари беше последното пленарно заседание на 43-ото Народно събрание, след като президентът Румен Радев издаде указ, с който разпусна 43-я парламент и насрочи предсрочни избори за 26 март. Последва и назначаването на служебен кабинет с министър-председател Огнян Герджиков.
Изборите ще се проведат по досегашната пропорционална изборна система, запазва се единствено мажоритарният елемент с избора на преференция на определен кандидат в интегралната бюлетина.
В изборите за 44-то обикновено Народно събрание участват 11 партии и 9 коалиции, регистрирали кандидатски листи, както и 9 независими кандидати. Общият брой на избирателните секции в страната е 12 081, а общият брой избиратели по избирателни списъци е 6 810 336.
Централната избирателна комисия напомня на избирателите, че в изборния ден в Република България гласуването започва в 7.00 ч. и приключва в 20.00 ч.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com