Директорът на ОД на МВР в Силистра награди полицаи по случай професионалния празник на МВР

Share This:


Сред наградените са и полицаите, задържали опасно криминално проявено лице преди дни в Силистра

Директорът на ОДМВР-Силистра старши комисар Кристиян Петров награди с „Писмена похвала” служители на областната дирекция за постигнати високи професионални резултати и по случай празника на МВР – 5 юли.
Той се обърна с думи на благодарност и уважение към отличените, отчитайки, че получените от тях резултати са постигнати при пълна мобилизация на силите и уменията, независимо от трудностите и ограничения човешки и материален ресурс.
За значими постижения и съществен принос в работата са отличени зам.-директорът комисар Мартин Недялков и началниците на сектори „Противодействие на икономическата престъпност” гл.инсп.Деян Монев и на „Охранителна полиция” гл. инсп. Даниел Костадинов. Двадесет служители на звената „Пътна полиция” в ОДМВР-Силистра и районните управления, двама на участъка в Главиница и двама на „Криминална полиция” също получиха награди. Сред отличените са и шестима служители на тактическия отряд за бързи действия на ОДМВР-Силистра.
За решителната и високопрофесионална намеса при неутрализирането и задържането на въоръженото и опасно криминално проявено лице, което откри стрелба по полицаите преди дни в Силистра, бяха отличени 8 служители на областната дирекция. Това са полицаите от група „Охрана на обществения ред” при РУ-Силистра Борислав Стоянов, Мирослав Иванов, Петър Хотинов и Николай Парашкевов, чиято е заслугата по засичането и преследването на лицето. Тримата полицаи, лично задържали издирвания – полицейски инспектор Пеньо Пенев и младши полицейски инспектор Станимир Попов от група „Териториална полиция” и началникът на група „Охрана но обществения ред” ст. инсп. Георги Георгиев, също са сред наградените. За умелото водене на преговорите с лицето, довели до успешната развръзка на случая, бе отличен и началникът на сектор „Противодействие на криминалната престъпност” в ОДМВР-Силистра гл. инсп. Пешо Петров.

* * *
На 5 юли т.г. се навършват 137 години от създаването на вътрешното ведомство. С Указ № 1 от 5 юли 1879 г. на княз Александър I се създава Министерство на вътрешните работи /дела/ в състава на първото българско правителство. Първи български министър на вътрешните работи е Тодор Бурмов. Основните сфери на дейност на министерството са: вътрешни работи и администрация; народно здраве; ветеринарно дело; управление на пощите и телеграфите. Полицейските функции се осъществяват от административно-полицейско отделение при МВР и свързаните с него институции. В началото на ведомството са възложени и неприсъщи за него задачи: ветеринарното дело, което отпада през 1893; управлението на пощите, което свършва през 1882 г.; а през 1885 г. то се освобождава и от обществените дела.
Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com