9-годишно момче от Тутракан намери и върна портфейл с пари, шефът на полицията в Силистра го награди

Share This:


Директорът на Областната дирекция на МВР в Силистра Кристиян Петров връчи благодарствен адрес и плакет на 9-годишния Дамян Лазаров от Тутракан за достойна постъпка, съобщиха от крайдунавското вътрешно ведомство. Оттам разказаха, че момчето, което е син на полицай, е намерило и върнало портфейл със сума от около 2000 лв. и лични документи. /На снимката отляво надясно: началникът на РУ-Тутракан гл. инспектор Ивайло Цеков, майката на Дамян със сина си и директорът на ОД на МВР-Силистра старши комисар Кристиян Петров пред сградата на Районното полицейско управление в Тутракан/
В сутрешните часове на 17 юли, излизайки на игра, Дамян се натъкнал на портмонето пред съседния вход на жилищния блок, в който живее. Без да се колебае нито за миг, той подал сигнал за находката и скоро собственикът бил установен, а намерените вещи върнати. Дамян Лазаров наесен ще бъде третокласник в местното СОУ „Христо Ботев”. Той е син на младши автоконтрольора в РУ-Тутракан Ивелин Лазаров.
В присъствието на полицейски служители и родителите на момчето директорът на ОД на МВР-Силистра Кристиян Петров похвали Дамян за доблестната му постъпка, подчертавайки, че тя е пример за подражание. Той поздрави и родителите за честността на сина им, пожелавайки на семейството здраве и много успехи.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com