Джон Ленън /9.10.1940 – 8.12.1980/: Представи си…

Share This:


На днешния ден през 1980 година Марк Дейвид Чапман изстрелва с пистолет пет куршува в Джон Ленън и търпеливо изчаква полицията, докато чете „Спасителят в ръжта“ на Селинджър. Ленън умира по-късно в болницата. Марк Чапман получава доживотна присъда.
Джон Уинстън (Оно) Ленън е роден на 9 октомври, 1940 година. Той става световно известен като един от създателите на легендарните Бийтълс.
В соло кариерата си Ленън е написал много песни като “Give Peace a Chance” (Дайте шанс на мира) и “Imagine”. Той разкрива своята бурна природа във филми като “А hard days night”, пресконференции и интервютата с пресата.
Ленън има две деца. От първия си брак – Синтиа Ленън, и Шон Оно Ленън от втората си съпруга Йоко Оно. След оттегляне за няколко години, Ленън издава последния си албум “Double Fantasy”. Около месец по-късно, на 8 Декември 1980 г.,е убит от Марк Дейвид Чапман в Ню Йорк.
Вечерта преди да стреля по певеца Чапман взема автограф от него. Известно е, че е имал психични отклонения – изживявал се е като герой от книгата “Спасителят в ръжта “, която е носел със себе си. “Сигурен съм, че по-голямата част от мен е Холден Клауфийлд, който е главният герой в книгата. По-малката част трябва да е дявола”, смята Чапман. Той и до днес твърди, че не е съзнавал, че стреля по човек – представял си, че стреля по корицата на aлбум.

 


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com