Декларация на БСП-Силистра за втората година от управлението на ГЕРБ и кмета д-р Юлиян Найденов

Share This:


Общинският съвет на БСП в Силистра разпространи декларация по повод втората година от управлението на ГЕРБ след последните местни избори и кмета д-р Юлиян Найденов.Общинският съвет на БСП в Силистра разпространи декларация по повод втората година от управлението на ГЕРБ след последните местни избори и кмета д-р Юлиян Найденов.

ПРЕДЛАГАМЕ ВИ ПЪЛНИЯ ТЕКСТ НА ДЕКЛАРАЦИЯТА:

Общински съвет БСП Силистра
Декларация по повод две години управление на ГЕРБ в община Силистра след „Местни избори 2015“
Уважаеми силистренци,
Преди  две години по волята на избирателите ПП ГЕРБ чрез издигнатияот нея кандидат за кмет д-р Юлиян Найденов спечели за втори път местните избори в Силистра. Вече шестгодини общината е управлявана от  екип, който се подкрепя от скалъпено управляващо мнозинство.  Преди две години сегашните управляващи спечелиха доверието на нашите съграждани с гръмкия лозунг „Видими резултати за Силистра”. Днес е редно да кажем дали тази иначе хубава фраза не остана само по предизборните плакати. Днес, ние,  гражданите на Силистра, имаме много въпроси и те звучат силно, защото имаме нужда от по-спокойно настояще и от друго, по-ведро бъдеще.    Затова ние питаме:1.Докога силистренци ще бъдат най-бедните хора в България(според информация на Института за пазарна икономика)? Защо Силистра продължава да бъде на последно място подоходи и на едно от първите места по безработица?
2.Защо след проекта „Воден цикъл“ силистренци плащат най-скъпата вода в България /3.09лв. за кубик/? Защо жителите на с.Калипетрово и с.Айдемир плащат същата ценана водата без да са включени във водния цикъл?3.Защо след същия проект улиците на Силистра се превръщат в езера след всеки паднал дъжд и защо по някои от тях се носи зловонна миризма?5.Как ръководството на общината реагира (всъщност, никак!) на решението на Министерски съвет за изграждане на Дунав мост 3 при гр.Русе, а не при Кълъраш-Силистра?6. Докога общинското ръководство ще бъде ням свидетел на километричните опашки от ТИР-ове, които затрудняват нормалното движение по ул. „Седми септември“,  създават предпоставки за ПТП и нарушават спокойствието на хилядите живеещи в най-близките жилищни блокове и къщи?. За изминалите две години какъв инвеститорски интерес е привлечен към региона, и ако изобщо има направени инвестиции, каква е тяхната стойност и ефект?8.Защо при катастрофалната демографска криза в страната и в района Общината не намери необходимите средства за покриване на разходите за храна в детските градини?9.Какво  се направи за населените места на Общината и с какво се подобри живота на хората там? Има ли Общината дългосрочна визия за развитие на населените места?10.Защо години наред Общината не подкрепя финансово собствения си Драматично-куклен театър, както правят много общини в България? Защо Общината не заделя нито лев капиталови разходи за поддръжка и ремонт на читалищните сгради в селата, които са публична общинска собственост?11.Защо общинското ръководство не подпомага достатъчно развитието на най-обичаните колективни спортове – футбол, волейбол и баскетбол, а приоритетно спонсорира само някои не толкова масови  и популярни? Ще се построи ли най-сетне модерна спортна зала в Силистра?12. Кога ще започне от години обещавания ремонт на емблематични за Силистра сгради, които определят културната инфраструктура на града ни – Драматичния театър, Художествената галерия, Библиотеката, Младежкия дом и Етнографския музей?13.Нормално ли е обществените поръчки в общината да се печелят от определини фирми, нерядко тясно свързани с общински съветници?14.Нормално ли е съпруги, синове и дъщери на общински съветници от управляващото мнозинство да се назначават на различни общински служби?15.Редно ли  е, за да  започнеш  работа в  Силистра непременно да си член на ПП ГЕРБ? Нямат ли право на труд хората с различни политически убеждения и пристрастия?
Уважаемо общинско ръководство!Това са въпросите на нашите съграждани, зададени по време на срещи с тях, поставени в приемните на общинските съветници и на народния представител Стоян Мирчев, избран от Коалиция „БСП за България“ в 20-и МИР Силистра. Това савъпросите, които вълнуват и засягат всички жители на Общината. ОЧАКВАМЕ отговори!Уважаеми съграждани!Общинският съвет на БСП Силистра ще продължи да бъде коректив на това управление. Ще продължим да се срещаме  с хората от населените места на Общината. Ще питаме кмета и администрацията за всичко, което Ви вълнува, за обещаното и за неизпълненото. Ще правим своите предложения и ще настояваме управляващите да се съобразяват с тях. Ще работим почтено и прозрачно за и в интерес на хората от Община Силистра!
Пресцентър на БСП – Силистра

 


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com