Девет жени от България, претърпели домашно насилие, са ползвали социална услуга в Силистра

Share This:


Девет жени от цялата страна, жертви на домашно насилие, през последните месеци са ползвали най-новата социална услуга в Силистра – подкрепящата къща “Резилианс”. Тя е създадена по проект на женското сдружение “Екатерина Каравелова”, финансиран със средства от европейската програма за подкрепа на неправителствените организации в България.
„Нашата задача е да се приложи нов подход, който да запълни липсата на регламентирана услуга у нас и да бъде осигурена възможност за по-успешна социализация на жертвите на насилие”, обясни председателят на сдружението Христина Георгиева.
Подкрепящата къща разполага с две спални, кухня с дневна и сервизни помещения, с капацитет до шест души. Разположена е в сграда, собственост на община Силистра. Настаняват се жени, претърпели домашно насилие и получили закрила в Кризисния център. След напускането му дамите, жертва на тормоз, имат нужда от продължаваща подкрепа.
Екип от специалисти – психолог, социален работник и юрист – дават консултации. Екипът на проекта е предложил над 340 юридически, социални и психологически консултации.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com