Гигантски опашки от тирове се очакват от днес в Силистра заради тестове на Дунав мост край Русе

Share This:


Гигантски опашки от тирове се очакват от днес в продължение на три дни по улиците на Силистра, заради предстоящо затваряне на Дунав мост край Русе и Гюргево от страна на Румъния. Трафикът по съоръжението ще бъде спиран по пет часа преди обед на 21-ви, 22-ри и 23-ти октомври, заради технически тестове на Дунав мост след края на основния му ремонт в румънската част, се посочва в писмо на Румънската национална компания за автомагистрали и национални пътища до българската Агенция „Пътна инфраструктура”.
Мостът ще бъде затворен за движение за всички превозни средства за период от пет часа във всеки от тези три дни. Става въпрос за времето от 7,25 ч. до 12,20 ч., когато ще се извършват тестовете за натоварването на пътната част на моста. Решението не съвпада с очакванията от българските власти трафикът да бъде спрян в нощните часове, когато се движат по-малко превозни средства. По тази причина основният трафик от тирове ще бъде насочен към ГКПП-Силистра, заради което в дунавския град се очакват гигантски опашки от камиони.
Полицията в Силистра е взела необходимите мерки и дежурните екипи на пътна полиция ще бъдат пренасочени към тираджийската опашка, информираха от крайдунавското вътрешно ведомство.
Преди дни няколко десетки граждани проведоха протест против липсата на адекватни мерки от всички власти за решаване на проблема. След протеста по ул. “7 септември” бяха монтирани пътни знаци, забраняващи спирането в участъка от 7,00 до 21,00 ч. и живеещите в околните квартали си помислиха, че нещо се прави. Уви, мечтите им си останаха напразни, защото знаците през 20 метра не стряскат тираджиите.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com