ГЕРБ ПАК СКРИХА БОРИСОВ В РАЗРЕЗ С КОНСТИТУЦИЯТА

Share This:


Пленарното заседание започна със серия процедурни нарушения, като Цвета Караянчева в разрез с Конституцията на България отказа да извика премиера Бойко Борисов

Народните представители от ГЕРБ, техните политически приятели от Воля, плюс председателката на Народното събрание, за пореден път превърнаха в цирк парламентарната трибуна. Пленарното заседание започна със серия процедурни нарушения, като Цвета Караянчева в разрез с Конституцията на България отказа да извика премиера Бойко Борисов.

Цвета Караянчева отново влезе в познатата си роля, по свое усмотрение да отнема думата на депутатите от БСП, още повече когато се чуват критики било към нея, премиерът Борисов или дори Веселин Марешки. А повод за критики от страна на БСП имаше. Караянчева отказа да извика премиера Борисов в залата. Тя обясни, че Марешки внесъл това предложение вчерa и мнозинството го отхвърлило. Но според Конституцията премиерът е длъжен да се явява в парламента на всеки 6 месеца.

Нито Карянчева, нито управляващите обясниха защо крият Борисов в разрез с основния закон на републиката. Вместо това се заеха със законотворство – промени в закона за пчеларството, подложени на остри критики от БСП.

Освен това, ГЕРБ отново се върна към обичайната си практика – да променя закони чрез преходни и заключителни разпоредби. Този път през Закона за пчеларството, се промени собствеността на язовир „Овчарица“, който е част от системата на НЕК.

После отново на преден план излязоха – председателстващите Народно събрание. В случая Валери Симеонов изгони депутатът от парламентарната група на ДПС Рамадан Аталай. Той беше отстранен за едно заседание, защото отказа да напусне парламентарната трибуна.

Източник: БСТВ


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com