В ход е специализирана полицейска операция по безопасност на движението

Share This:


От вчера – 18 април, сектор „Пътна полиция” стратира специализирана полицейска операция по безопасност на движението в Силистренска област. Акцията се провежда в цялата страна и е част от европейска операция на всички държави – членки на TISPOL – европейската мрежа на службите на Пътна полиция.

Пътните полицаи ще следят за управление на МПС след употреба на алкохол или от неправоспособни водачи. Ще се проверяват задължителните документи на шофьорите, наличието на застраховка „Гражданска отговорност”, техническото състояние на автомобилите, използването на обезопасителни колани и др.

Активният контрол, който ще продължи до 24 април, е с акцент върху спазването на правилата за движение в малките населени места, по третокласната и общинската пътна мрежа.

От началото на годината до 17 април в Силистренска област са регистрирани 101 пътнотранспортни произшествия, от които 24 тежки. Загинали са 2 и са ранени 31 граждани. За същия период на миналата година автопроизшествията са били 98 – 25 от които тежки, с 6 загинали и 28 ранени.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com