В Силистренска област ще гласуват в 230 секции

Share This:


230 са секциите, в които ще гласуват гражданите на Силистренска област, съобщават от Районната избирателна комисия. По списъците, подадени от ГРАО, общият брой на избирателите е 117 109 души, като пристигналите бюлетини са около 120 хиляди.

Силистренци ще избират 130 народни представители от 30 регистрирани партии и коалиции.До момента в Районната избирателна комисия в Силистра имат информация за образуването на три мобилни секции в община Силистра – две от които в болницата, и  една в Дуловска община.

Заради машинното гласуване в 176 секции се очаква забавяне на процеса на преброяване, съобщи председателят на РИК-Силистра Мариана Чобанова.

“Това леко и утежнява крайния протокол, защото се сумират резултатите и от машината, и от хартиените бюлетини. Смятам, че ако няма паника, ще се справим”.

Въпреки напрежението в публичното пространство зам.-председателят на РИК Галина Павлова смята, че протоколите, които ще се попълват, не са толкова страшни:

“Единственото, което може би ще бъде малко по-трудно на комисиите, това е отразяването на преференциите

Регистрирани са много промени в секционните избирателни комисии, заради Covid-19.

В изборната нощ протоколите ще се предават в спортния салон на Средно училище „Никола Й. Вапцаров“, където условията ще позволят спазване на противоепидемичните мерки.

.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com