В петък в Силистра представят книга на известен и уважаван юрист

Share This:


Излезе от печат книгата „Из лабиринтите на моята памет” /първа част/ на силистренката Татяна Тихчева, юрист и дългогодишен секретар на Окръжния съвет в Силистра. Книгата е дело на Издателство ТИБО и съдържа и богат снимков материал.
В над 400 страници Татяна Тихчева пресъздава, включително и с документи, моменти от обществените дела в някогашния окръг Силистра от 1964 до 1981 г. От книгата изплуват спомени за реални личности, играли роли в управлението на окръг Силистра, някои от които в продължение на десетилетия. От написаното разбираме, че и преди тук, в най-северния север, са се случвали трудно всички преобразувания на структури, на стереотипи, по нелесен начин са пречупвани традиции.
И тогава са били търсени не дейните, а идейните и верните хора на постове, на които е трябвало да се вземат важни решения, някои с които с проекция за години напред. Става ясно също, че, както винаги, много от нещата, които следва да се случат тук, зависят от нечия воля там, в София. И за целта са необходими подходи, достатъчно убедителни и в същото време изобретателни, за да го има вездесъщия подпис на политическо лице или тегав чиновник.
Особено интересна е първата част на книгата, в която е силно подчертан автобиографичният характер. но покрай прелюбопитната съдба на семейството. На повърхността излизат факти, настроения, повеи за едно отминало време, за което не знаем достатъчно.
Представянето на книгата пред обществеността на Силистра ще стане на 16 март от 17,00 ч. в Художествената галерия.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com