В болницата в Силистра няма свободни легла за Covid болни

Share This:


Всички легла за лечение на болни с Covid-19 в силистренската болница са заети. Центърът за спешна медицинска помощ реагира дневно на до 30 сигнала на Covid болни.

Пациенти остават с часове в линейката, докато бъдат хоспитализирани. Други изчакват до 2 дни във фургони. С часове се бави обслужването на адреси.

Само два екипа обслужват на смяна три общини – Силистра, Алфатар и Ситово.

В процес на строеж е и допълнителен корпус за още 50 легла.

227 са смъртните случаи от началото на пандемията, като само за този месец надхвърлят 20.

Над 1000 са към днешна дата активните случаи в Силистренски регион.

Двойно повече са хората нуждаещи се от медицинска помощ в Силистренско в сравнение с предишната вълна на Covid-19 през есента, коментира д-р Енчо Василев, директор на Центърът за спешна медицинска помощ в Силистра.

„Много по-голям е процентът на тези, които са в по-тежко състояние, като че ли по-млади хора има засегнати. Определено като че ли е разпространено заболяването и в детския контингент“, каза той.Д-р Енчо Василев, директор на Центърът за спешна медицинска помощ в СилистраД-р Енчо Василев, директор на Центърът за спешна медицинска помощ в Силистра

Разкрити са допълнителни легла в отделението по урология. Монтират се и фургони с по четири легла, където да изчакват пациентите, докато се освободи място в болницата.

Капацитетът от 80 легла в отделенията и други 11 в Covid реанимацията е изчерпан. 

„Буквално преди два дена имахме ситуации, в които пациент нямаше къде да бъде приет. Леглата, които трябваше да приемат от мобилните екипи Covid болните бяха заети, разбирайте включително и по двама човека“, каза д-р Василев.

Скоро се очаква да приключи и строежът на новия корпус с 50 легла за Covid болни.

Източник: БНР

.

.

Реклама


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com