Всеки втори силистренец – с данъчна декларация по електронен път

Share This:


Всеки втори силистренец е подал декларацията си за облагане на доходите на физическите лица по електронен път. Това сочат данните за приетите до 15 февруари формуляри в силистренския офис на Агенцията. Общият брой на подадените от физически лица годишни данъчни декларации към средата на февруари е 796. 363-ма силистренци са декларирали доходите си за миналата година на място в салона за обслужване на Офис Силистра, 42-ма са ползвали услугите на пощите, а 390 (49%) са подали документа чрез електронната страница на НАП. 218 от тях (56%) са ползвали за това своя персонален идентификационен код (ПИК), а 172-ма са подписали декларацията с електронен подпис.
Всяка трета декларация за облагане на доходите на физическите лица е подадена по електронен път. Това сочат данните на НАП за приетите до този момент формуляри в цялата страна. До 15 февруари общо в цялата страна са подадени 30 600 декларации, като 10 600 от тях са подадени с ПИК или електронен подпис.
Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 март 2016 г., физическите лица могат да ползват 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация, уточняват от НАП. Допълнително условие е и да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне в срок до 3 май 2016 г.
Срокът за подаване на годишните данъчни декларации за облагане на доходите изтича на 3 май 2016 г., като в същия срок трябва да бъде заплатен и дължимия данък за довнасяне. Всички данъци се плащат по една единствена банкова сметка. При превод на пари към бюджета се попълват само кода за вид плащане – 11 00 00 „Данъци и други приходи за централния бюджет“


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com