ВКС потвърди присъдата на Насуф Насуф. Нови кметски избори в община Главиница

Share This:


Върховният касационен съд /ВКС/ потвърди решението на Варненския апелативен съд, който постанови присъда от две години и шест месеца лишаване от свобода с четиригодишен изпитателен срок и забрана да заема държавна длъжност за три години на новоизбрания кмет на община Главиница и бивш областен управител Насуф Насуф. Така в Главиница ще бъдат насрочени нови избори за кмет. Припомняме, че на първа инстанция Окръжният съд в Силистра оправда Насуф.
Според събраните доказателства по делото през 2007 година, когато той също е бил кмет на община Главиница, еднолично е изменил договор по обществена поръчка, сключена с фирма за чистота от Варна. За период от 10 години, колкото е срокът на договора, въпросната фирма е трябвало да осигури за своя сметка контейнери за смет на стойност 126 000 лева. Кметът обаче е подписал допълнителен договор, с който прехвърлил това задължение на общината и така ощетил местния бюджет.
Насуф Насуф е областен председател на ДПС. На отминалите местни избори Насуф спечели кметския пост с 53% подкрепа срещу опонента си от Реформаторския блок Хюсеин Хамди. Предстои ОИК в Главиница да обсъди казуса и да предприеме мерки за прекратяване правомощията на новоизбрания кмет.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com