Вицепрезидентът Илияна Йотова се срещна с абитуриенти в силистренската гимназия по стопанско управление “Атанас Буров”

Share This:


Законът за предучилищното и училищното образование да се промени така, че средното образование да бъде съобразено с характерната за региона икономика. Това предложи в Силистра вицепрезидентът Илияна Йотова. Днес тя се срещна с възпитаниците на Професионалната гимназия по стопанско управление, администрация и услуги „Атанас Буров“. По думите й, младите хора по-лесно биха си намирали работа, ако държавата се ангажира да облекчи данъците на работодатели, които наемат млади специалисти и разкрият подходящи позиции, според специализацията им. „Голяма част от учениците в страната избират обучение в хуманитарен профил и все по-рядко се насочват към професионалните гимназии, където могат да усвоят занаят. Това също налага преосмисляне на образователната система“, коментира Илияна Йотова.

“Безспорно най-голямата тема в момента е сигурността не само на Европа, не само на България, а на целия свят”. Това заяви в Силистра вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя изрази увереност, че след Консултативния съвет за национална сигурност в четвъртък “ние ще бъдем свидетели на една разгърната и убедителна позиция на българската държава”. “На масата на преговорите с участието на ООН, на Съвета за сигурност, на Европейския съюз, на всички заинтересовани страни, защото от това как ще се разреши конфликтът в Сирия, това означава мир в този регион”, каза Йотова. Тя не скри тревогата си, че към днешна дата няма светлинка в тунела. 

Вицепрезидентът Илияна Йотова е на двудневно посещение в Силистренско и днес (17 април) от 10.00 часа, в село Проф. Иширково Илияна Йотова ще участва в тържествената церемония по случай 150-годишнината от рождението на проф. Анастас Иширков – основоположник на географската наука в България, и 75-годишнината, откакто селото носи неговото име. В 13.00 часа вицепрезидентът ще посети ЗК „Нива – 93“ – една от най-големите кооперации в региона, която тази година отбеляза своята 25-а годишнина.
 


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com