Взривилият се сириец в Германия трябвало да бъде върнат в България

Share This:


27-годишният сириец, който се взриви в Ансбах, е трябвало да бъде депортиран в България. Това заяви германски официален представител, цитиран от АП.

Германският представител разкри, че сириецът, който се взриви в Южна Германия и рани 12 души, е трябвало да бъде депортиран в България.

Говорител на вътрешното министерство изтъкна, че сирийците не могат да бъдат депортирани директно в Сирия заради ситуацията в близкоизточната страна. Представителят Тобиас Плат добави, че не може да каже „на този етап защо депортирането” на 27-годишния не се е случило. Също остава неясно кога е трябвало да бъде депортиран в България.
Преди година германските власти са отказали на мъжа убежище. Преди време той е преминал психиатрично лечение, съобщи министърът на вътрешните работи на Бавария Йоахим Херман. По-рано нападателят на два пъти е правил опити за самоубийство.

По думите на министър Херман в раницата му е намерен експлозив, който би могъл да нарани и да убие значително повече хора. В раницата е имало също гвоздеи и гайки. Според министъра, най-вероятно става дума за атентат по ислямистки подбуди.

news.bg


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com