Българи и италианци ще обсъдят възможностите за развитие на земеделието в района на Силистра

Share This:


Среща посветена на възможностите за развитие на земеделието в района на Силистра и привличане на инвестиции ще се проведе поинициатива на Момчил Неков, член на Европейския парламент и представител в Комисия по земеделие и развитие на селските райони.

 Срещата ще се проведе на 15 юни 2018 г. (петък) от 17:00 ч. в гр. Силистра, хотел „Данубе”, пл. „Свобода” 1, Конферентна зала с участието на Джузепе Де Франческо, почетен консул на Италия в България, Роберто Санторели, производител на череши и кайси, Доменико Санкрика, производител на биологични продукти

Целта е да се установят контакти с потенциални италиански инвеститори в селскостопанското производство със земеделски производители и хора от региона.

По време на срещата ще се обсъдят възможностите в региона на Силистра да се развие органичното земеделие, както и известната „Силистренска кайсия” да бъде включена в европейските схеми за качество и да бъде защитена като продукт със защитено географско указание.

Поканени са да участват почетният консул на Италия в България, италиански производители, представители на Областната администрация, Община Силистра, Общински съвет Силистра, Областна дирекция „Земеделие”,  Общинска служба „Земеделие”, земеделски производители и кооперации от региона, представители на медиите.   


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com