Общината в Силистра организира благородната инициатива “Подарявам ти Коледна усмивка”

Share This:


Кампания за изработване и подаряване на картички под надслов: “Подарявам ти Коледна усмивка”, стартира от от началото на декември в Силистра. Предвижда се тя да приключи осем дни преди настъпването на новата 2016-та година.
Инициативата е на силисдтренската общинска администрация и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни/МКБППМН/. Целта е деца и ученици от детски градини, училища и извънучилищни звена да изработят коледни и новогодишни картички, като те ще бъдат дарени от млади доброволци в рамките на акция по улиците на дунавския град.
“Всичко това възникна като естествена потребност по Коледа да се случват добрини. Прекрасно е, че децата на Силистра ще рисуват, творят и направят ръчно изработени картички, които ще бъдат подарявани в навечерието на Коледа”, коментира Денка Михайлова, председател на комисията. Тя припомни, че всяка година хиляди хора по света изпращат своите Коледни картички, в които са събрани техните най-съкровени послания и пожелания.

***
Коледната картичка навършва 174 години. За неин баща се спряга сър Хенри Коул. Негов последовател, модернизирал идеята, е Луис Пранг. Дуайт Айзенхауер пък е първият американски президент, който въвежда модата на Коледните картички в Белия дом. Той и жена му изпращали по една честитка на всеки от служителите си. По данни на Български пощи, първата Коледна картичка у нас била изпратена през 1885 година по поръчка на княз Фердинад I. През 1910-1920 година на мода били домашно изработените Коледни картички – от картон, цветни моливи, станиол.

***
Община Силистра отправя покана към всички желаещи да се включат в кампанията за изработване на картички. Материали за изработване на картичките ще Ви бъдат осигурени от организаторите.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com