БСП Силистра с остра протестна декларация по повод 1-ви май – Международен ден на труда

Share This:


 

По повод Международния ден на труда 1-ви май БСП – Силистра излиза с остра протестна декларация срещу бедността и корупцията. В декларацията, се казва:

Заставаме срещу: 

  • Бедността, защото силистренци продължават да бъдат най-бедните хора в България и Силистра продължава да бъде на последно място по доходи на населението и на едно от първите места по безработица.
  • Високата цена на водата – силистренци плащат най-скъпата вода в България /3.09лв. за кубик/.
  • Безработицата в региона и невъзможността на държавата и общината да предизвика инвеститорски интерес, който е предпоставка за развитие на производството и създаване на нови работни места.
  • Нежеланието на държавата да се ангажира със строителството на Дунав мост при Силистра – Кълъраш.
  • Нежеланието и невъзможността на общинското ръководство да се справи с километричните опашки от ТИР-ове, които затрудняват нормалното движение по ул. „Седми септември“,  създават предпоставки за ПТП и нарушават спокойствието на хилядите живеещи в най-близките къщи и жилищни блокове.”

В декларацията се казва още, че българинът може и трябва да живее по-добре, да се радва на децата си в България и да гради тяхното бъдеще. „Нека този път денят на труда се превърне в ден на протеста и надеждата за победа!” – завършват своята декларация социалистите.

Днес, и в София ще се проведе Национален протест “Срещу корупцията, мизерията и бедността”, организиран от БСП. Сборният пункт е паметника на незнайния войн на пл. “Александър Невски” от 11 ч.

От БСП призовават хората да излязат, за да изразят желанието си за достойни доходи и да протестират срещу корупцията, която “ограбва труда им”. В 12.00 ч. е началото на Националния митинг.

След края на митинга група “Сигнал” ще даде началото на празник на свободното слово и свободните медии пред Народния театър „Иван Вазов”. В събитието участие ще вземат млади актьори, както и групата No more, many more.

 


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com