БСП – СИЛИСТРА ВЛИЗА В БИТКАТА ЗА 45-ТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ С МЛАДА ЛИСТА И МНОГО ХЪС

Share This:


БСП – Силистра ще регистрира своята листа за народни представители на парламентарните избори,  в понеделник – 1.03.2021 г., в 11 ч. в Районната избирателна комисия на 20 МИР – Силистра.

На парламентарните избори на 4 април 2021 г. БСП – Силистра ще участва с листа от 8 кандидати за народни представители, с водач Вяра Емилова. Средната възраст на кандидатите е 38 г. Това са млади и активни хора, с неопетнена репутация, които самоотвержено ще се борят срещу статуквото в държавата и областта, което смаза социално, икономически и демографски Силистра и областта.

Вяра Емилова Йорданова – Водач на листата.

Тя е родом от Силистра. Завършила е Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методи”. Има бакалавърска степен по педагогика и е диполомиран магистър по психология.

От 2005 г. е член на БСП, като заема различни длъжности в партията през годините. Зам.-председател на Предизборния щаб на БСП. Член е на Изпълнителното бюро и на Националния съвет на БСП. Заема длъжността Секретар на Националния съвет на БСП и ръководител на отдел „Избори” към НС на БСП.

В трудовата си кариера е заемала длъжности на заместник-областен управител на Силистра с ресор: „Регионална политика, социални и хуманитарни дейности“и управител на Фондация „Дума”.  Работила е като ръководител отдел „Медии и реклама”, гл. експерт връзки с обществеността и управление на проекти.

Вяра Емилова е управител е на Българска свободна телевизия от 2019 г. Владее руски и английски.

Втори в листата е Стилиан Стойчев Стойчев.

Той е областен председател на БСП – Силистра и общински съветник. Роден е в с. Сребърна на 28 август 1966 г. Завършил Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методи” със специалност българска литература и история. До 2006 г. е заемал длъжност помощник директор на ОУ „Отец Паисий”. Бил е директор на Дом за деца, лишени от родителска грижа „Димчо Дебелянов” и на Център за настаняване на деца от семеен тип в Силистра.  Сътрудник на евродепутата Цветелина Пенкова.

Трети е Георги Иванов Георгиев.

Той роден е на 30 януари 1975 г. в село Стефан Караджа,  област Силистра. Живее в Тутракан. Завършил е  професионална гимназия по горско стопанство и дърводобив в Тетевен. Работи като лесовъд от 25 години.

Под № 4 в листата е Румяна Иванова Чанкова.

Румяна Чанкова е родена на 16 октомври 1954 г. в Тутракан, но е живяла само в Силистра. Завършила е СУ „Св.Кимент Охридски“ през 1976 г., специалност философия. През 1983- 1986 г. е специализирала „Социология на труда и трудовия колектив“ при проф. Кръстю Петков. Работи като социолог. От 1990 г. работи в КНСБ като областен председател. От 2006-2010 е избрана за омбудсман на Община Силистра. През 2008 г. завършва право в РУ“Ангел Кънчев“. От 2011 г. до 2016 г. работи в НОИ. В момента работи като юрист на свободна практика.

Пети е Пламен Денчев Славов. 

Роден е в  Дулово, област Силистра, на 8 март 1998 г.  Средното си образование завършва в Първа езикова гимназия във Варна. Владее английски език. Завършва бакалавърска степен в Икономическия университет във Варна, има семейно стопанство. 

Шеста в листата е Весела Николова Василева.

Родена е на 17 септември 1985 г. в Силистра, но живее в Тутракан. Завършила е технология на храните във Филиалът на Русенския университет в Разград. В последствие завършва специалност „Екология и техники за опазване на околната среда” в същия университет. Надгражда образованието си с още една специалност: „Международно сътрудничество и европейски проекти”. Работи като деловодител в Общинския съвет на Тутракан.  Отглежда две деца: момче и момиче.

Седми в листата е Пейчо Стефанов Пейчев.

Той е на 27 г. Бакалавър е по икономика на туризма и магистър по счетоводство и одит на нефинансовите предприятия. Дипломиран е в СА “Д. А. Ценов” – гр. Свищов. Работи като главен счетоводител в земеделска кооперация “Нива-93”, с. Проф. Иширково.

Под № 8 в листата на БСП – Силистра е Николай Драгомиров Драгнев. Той е на 32 години. Завършил е бизнес администрация и развива собствен бизнес в сферата на проектантската дейност. Женен, с едно дете.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com