БСП – Силистра бе домакин на визита на румънските социалдемократи от Слобозия

Share This:


БСП – Силистра посрещна делегация от Социалдемократическата партия на Румъния от град Слобозия. Визитата е израз на доброто сътрудничество между партиите от двете страни на Дунава.

В делегацията, водена от Александру Стойка – председател на Социалдемократическата партия на Слобозия участваха и Валентин Бакану – секретар на партията в Слобозия, Елизабета Бечиу – председател на женската организация, както и представители на местната власт, общински съветници и младежи. 

В програмата на посещението, което продължи два дни, се проведе работна среща с Общинския съвет на БСП в Силистра, посещение на биосферен резерват „Сребърна“ и фолклорния фестивал “Сребърна пее и се смее”, както и визита в земеделска кооперация “Нива – 93” в с. Проф. Иширково.

Румънската делегация бе посрещната от Георги Кирилов – областен и общински председател на БСП – Силистра, Вяра Емилова – секретар на НС на БСП, Стоян Мирчев – народен представител, Стилиян Стойчев – зам.председател на Областния съвет на БСП, Светлина Великова – областен координатор и членове на ръководството на партията в крайдунавския град.

Припомняме, че в края на месец октомври социалисти от Силистра посетиха гр. Слобозия, Румъния, като бяха посрещнати от кмета на града Адриан Мочиониу /ПСД/, и се срещнаха с областното и общинско ръководство на партията на румънските социалдемократи. Сътрудничеството между БСП-Силистра и ПСД-Слобозия започва преди десетина години. През 2017 година делегация от Слобозия участва в Националния събор на левицата на връх Бузлуджа.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com