БСП иска от ЦИК да забрани на Борисов да прави кампания от джипката

Share This:


Премиерът  Бойко Борисов да бъде санкциониран за това, че използва държавни ресурси за предизборна кампания. За това настояха от БСП и ще сезират ЦИК, СЕМ и европейски институции.

Това не е първата кампания, по време на която Борисов обикаля страната в качественото си на премиер и обещава средства от бюджета. Това е безогледно поведение, категоричен бе Христо Проданов от БСП, който е водач на листата в 23-ти МИР София.

Както преди, така и по време на предизборната кампания, за този човек няма правила, няма закони. Той безогледно погазва всички правила и норми, които са залегнали в нашето законодателство във връзка с провеждане на предизборната кампания, каза още Проданов на брифинг в централата на левицата.

Не му прави чест на министър-председателя, че използва служебното си положение и общетвения ресурс да прави предизборната кампания, подчерта няколко пъти социалистът.  В крайна сметка всички ние българските граждани видяхме, че нощното шкафче му е достатъчно пълно и смятаме, че с тези средства може да поеме предизборната си кампания, а не за сметка на целия български народ, допълни още Христо Проданов.

Аглика Виденова, юрисконсулт към Националния съвет на БСП, обърна внимание, че това не е първата кампания, в която Борисов нарушава безогледно всички закони и норми. Става въпрос за правила, които са плод на 30-годишен преход и борба за демокрация, плурализъм и равенство на всички граждани пред закона.

Виденова добави, че БСП е написала две жалби – едната до Централната избирателна комисия и до СЕМ.  От левицата ще изпратят и отворено писмо до медиите, както и тревожен сигнал до европейските институции, които имат отношение към тези теми.

Мирослава Гатева от Международния отдел на БСП допълни, че за оповестените нарушения на българското предизборно законодателство са сезирали Европейския парламент в лицето на неговия председател Давид Сосоли, ръководителят на Социалистите и демократите в ЕП Иратче Перес, както и ръководствата на международните организации, които имат отношение към честен изборен процес.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com