БСП-депутатът от Силистра Стоян Мирчев: Неточни документи на пречиствателната станция струват на Общината 600 000 лева

Share This:


Неточност в документите по прехвърлянето на собствеността на пречиствателната станция в Силистра на ВиК-асоциацията, довели до забавяне на процедурата с близо една година, струва до момента на общинската администрация 600 000 лева. Това обяви на пресконференция за местни и национални медии силистренският депутат от “БСП за България” Стоян Мирчев, заедно с областния председател на крайдунавската организация на социалистите Георги Кирилов. /На снимката от ляво на дясно – Георги Кирилов и Стоян Мирчев/
“Прехвърлянето на собствеността на станцията на ВиК-асоциацията е задължително по закон. Тя е била готова през месец май, 2016 година, но до момента все още процедурата не е направена, тъй като документацията е била неточна или непрофесионално направена от служителите в Община Силистра. Всичко това за една година струва на общинската администрацията 600 000 лева – пари, които можеха да се ползват за решаването на редица други проблеми”, посочи Стоян Мирчев. Той припомни още, че е задал парламентарен въпрос на ресорния министър по темата, от чийто отговор станало ясно, че вината за забавянето е тъкмо в неточността на документацията.
“В Общински съвет-Силистра липсва прозрачност. Като съветник от БСП многократно съм задавал въпрос на кмета д-р Юлиян Найденов по темата, но той винаги е отговарял, че проблемът е във “ВиК”, а всъщност се оказа съвсем друго. И тъй като липсва система за прозрачност, задкулисно се вземат много решения, дирижирани от председателя на Общински съвет-Силистра д-р Мария Димитрова”, коментира и Георги Кирилов.
Над 30 души от Силистра и Тутракан са посетили приемната на Стоян Мирчев в двете общини, съобщи още той. “От всички срещи се откроиха два основни проблема, които хората поставиха пред мен – новият проект за улица “Симеон Велики” в Силистра и дали чинарите са отново застрашени, и липсата на информация за реконструкцията на пл. “Албена, както и състоянието на дигата по река Дунав, която не се поддържа и е в лошо техническо състояние”, обяви Мирчев. По думите му, в Тутракан се откроили други два проблема – тежкото финансово състояние на тамошната болница и изпускането на вода от местен язовир, който заливал земеделски земи и повреждал реколтата, поради което стопаните не могат да ползват предвидените европейски средства. Мирчев гарантира, че е поел ангажимент като народен представител проблемите да се решат
В края на срещата със силистренските медии Стоян Мирчев отново напомни, че абсолютно всеки месец ще има по четири приемни във всички общини на областта.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com