БСП алармира: Управляващите раздават пари под масата на свои хора (ВИДЕО)

Share This:


„Свидетели сме на поредното раздаване на държавни средства под масата, на тъмно, от страна на правителстовто на ГЕРБ и техните коалиционни партньори от ОП.

Става дума за предприятието за управление на дейности по опазване на околната среда – ПУДУС. Председател на УС е министърът на околната среда и водите г-н Димитров.

Пресконференция на БСП (16.03.2021)

В началото на тази седмица с изумление открихме, че въпросното предприятие е отворило за събиране проекти, свързани с общини във ВиК сектора – пречиствателни станции, водопроводи, канализации и друг тип съоръжения. Срокът за кандидатстване e от началото на тази седмица, понеделник, до петък”.

За това алармира по време на пресконференция на „Позитано 20” кметът на Дряново и член на ИБ на БСП Трифон Панчев. Той уточни, че в рамките на пет дни всички общини, които имат готови проекти могат да кандидатстват за въпросните съоръжения, като списъкът с документи, които трябва да се приложи, е 2 страници.   По думите му обаче заради краткият срок общините няма да могат да се подготвят за тази процедура: „Разбира се ще успеят само тези, които са предупредени предварително от страна на властимащите”.

„Две седмици преди изборите управляващите продължават да раздават милиони под масата на „свои хора”, каза още Панчев и допълни, че тази процедура е дискриминационна, съмнителна и създава предпоставки България отново да бъде споменава в негативните хроники на ОЛАФ и други контролни институциии.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com