БОРИСОВ НАСТЪПА МОТИКАТА С КОЛАЖА ЗА АСТРОНАВТИТЕ

Share This:


Тежък гаф на Бойко Борисов предизвика международен скандал. Посолството на Съединенети щати в София реагира срещу обиден колаж, използван от бившия премиер Бойко Борисов. Колажът, размахан от Борисов е направен върху снимка на загинали по време на полет американски космонавти. Гаврата провокира американските дипломати. От пресслужбата на посолството на САЩ в София съобщават: Въпросът е повдигнат директно пред г-н Борисов“.

На пресконференция тази седмица снимката на загиналите преди 18 години астронавти от американската совалка „Колумбия“, беше използвана за евтин ПР на експремиера Бойко Борисов.

Борисов размаха колаж с лицата ген. Атанас Атанасов, Мая Маноловa, Христо Иванов, Николай Хаджигенов, Тошко Йорданов, Ивайло Мирчев и Цветан Цветанов, монтирани върху телата на загиналите в космоса американски герои.

Това беше определено от обществеността у нас като тежка зловеща гавра и огромен политически гаф. Борисов така показа и на американските партньори, че погазва и човешките, и моралните, и междудържавните ценности.

Припомняме, че през 2003 г., 28-я полет на “Колумбия“ завършва фатално.

Совалката се разпада при пoвтoрнoтo cи нaвлизaнe в aтмocфeрaтa. Вcичките седем души от екипажа – елитни астронавти загиват.

Източник: БСТВ


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com