Астрономическата зима настъпи официално днес в 6.48 минути

Share This:


Астрономическата зима настъпи днес точно в 6.48 часа. Тогава Слънцето беше в точката на зимното слънцестоене. Това е един от най-късите дни в годината – 9 часа и 2 минути.
Почивните дни по Коледа ще бъдат необичайно топли, но снегът ще завали в цялата страна още на 1 януари. Това показват прогнозите за времето на на метеоролозите от БАН.
След сряда минималните температури вече ще са положителни, а през деня слънцето ще топли до над 12 градуса. Топлото време ще се задържи на Бъдни вечер и на Коледа. „В края на почивните дни, около 27 декември, се очаква слаб снеговалеж, който единствено трябва да прикове вниманието на шофьорите, които се прибират от коледните празници”, заяви метеорологът Петър Янков.
“През последните дни на годината очакваме от север нахлуването на студен фронт. Дневните темпeратури в края на годината ще бъдат от минус 3 до плюс 4 градуса. На 29 декември и 30 декември ще започне да вали сняг в Източна България, а на 1 и 2 януари ще вали сняг в цялата страна”, добави Янков, цитиран от “Труд”.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com