Астронавтите на МКС ще посрещне новата 2016 година 16 пъти

Share This:


Екипажът на Международната космическа станция (МКС) ще може да посреща настъпването на Новата 2016 година 16 пъти, съобщиха от Центъра за управление на полетите (ЦУП), цитирани от ТАСС.
Първата Нова година екипажът на МКС ще посрещне на 31 декември в 16.30 ч. московско време, когато станцията ще прелети над Нова Зеландия. Новата година по московско време, по което работи ЦУП, ще настъпи, докато МКС се намира над Атлантическия океан между Южна Америка и Африка.
Когато 2016 година настъпи по Гринуич (3.00 часа московско време на 1 януари), екипажът ще прелети над Тихия океан, западно от бреговете на Чили.
В момента, когато в Хюстън, където се намира американският Център за управление на полетите, посрещат Новата година, МКС ще е над Тихия океан, ще прелети над Маршаловите острови.
За 15-и път Нова година на МКС ще отпразнуват на 1 януари в 14.05 ч. московско време, прелитайки югоизточно от Нова Зеландия.
В състава на екипажа на МКС влизат руските космонавти Михаил Корниенко, Сергей Волков и Юрий Маленченко, американските астронавти Скот Кели и Тимъти Копра, а също британският астронавт Тимъти Пик.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com