Антъни Джошуа защити титлите си в кървав мач в Кардиф срещу Карлос Такам

Share This:


Световният шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа победи Карлос Такам с технически нокаут в десетия рунд пред 80 хиляди зрители на стадион “Принсипалити” в Кардиф и записа 20-и успех в кариерата си, за да защити титлите си. Камерунецът замени Кубрат Пулев, който получи травма и отказа срещата, но не успя да отнеме шампионските пояси на британеца на Международната боксова федерация (IBF) и Световната боксова асоциация (WBA).
Това е четвърта защита на титлата на IBF за Джошуа и първа на пояса на WBA. Карлос Такам има в кариерата си 35 победи, 27 с нокаут, вече 4 загуби и 1 равен мач.
Първият рунд премина разузнавателно без кой знае какви сериозни удари от двамата боксьори, но с много движение на ринга. В началото на втория те си размениха леви прави удари. Постепенно Джошуа вдигна темпото и се стигна до размяна на леви крошета, след което Такам бе поразклатен. Двамата дори си удариха главите, а носът на британеца започна да кърви. Рундът все пак приключи спокойно.
По средата на третия рунд камерунецът вкара тежко ляво кроше в главата на Джошуа, чийто отговор с дясно кроше и десен прав не се получи както трябва. Частта приключи с ъперкът в главата на Такам. И този рунд като предните два приключи в полза на британеца, но Такам показа, че не е дошъл да се предава рано в срещата.
В четвъртата част Такам понесе сериозно колическо удари, а след едно дясно кроше се отвори сериозна аркада на дясното око на камерунеца, който дори изпадна в първи нокдаун, но бързо се изправи. На почивката от щаба на камерунеца не успяха да зкърпят бруталната аркада и Такам излезе кървящ за петия рунд. Окървавеният камерунец успя да издържи и този рунд, въпереки че отново инкасира доста удари, но и от своя страна намираше сили да отправя такива.
Шестият рунд бе най-добър за Джошуа от началото на мача, след като в рамките на 30-40 секунди той нанесе най-тежки поражения на съперника си, който стоически понасяше всички дясни и леви крошета в главата си. Такам отвърна с мощни атаки в началото на седмия рунд и крошета в главата на Джошуа. Британецът определено забави темпото, след като лявата скула на камерунеца също се поду и се стигна до аркада и над лявото око.
Осмата част отново бе в полза на Джошуа, но Такам просто не смяташе да се предава по никакъв начин също отправяше епизодични удари в тялото на британеца. Нова поредица от тежки удари отнесе камерунецът в деветия рунд, но той отново показа, че е изключително издръжлив и непоклатим.
Съдията на ринга се намеси в десетия рунд и прекрати срещата след нова серия от удари в главата на Такам, който нито за миг не показа, че е готов да падне и дори се разбесня на това решение. То обаче бе окончателно и Антъни Джошуа спечели срещата с технически нокаут 94 секунди преди края на тази част. /Източник – БЛИЦ/


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com