Анализ на Боян Чуков за новите реалности в отношенията на Русия и Запада

Share This:


“В момента САЩ и редица страни от ЕС са възмутени от реакцията на Москва по отношение на Навални. Той получи ефективна присъда. Няколко западни дипломати са изгонени от Русия. Западът е шокиран от реакцията на руснаците.

Какво става? Шокът е в резултат на нарушаване на безусловната капитулация на Русия, която бе подписана в Малта от Горбачов. Безусловната капитулация за разлика от обикновената капитулация означава, че държавата престава да съществува и вместо нея победителите създават васална държава, която няма никакви права, които да наследи от предишната държава.

Пише се нова конституция под диктовката на външен фактор. При запазване на руската капитулация е забранено, в това число да бъдат съдени предатели като Горбачов и Навални. Подобен пример може да се даде с германския Канцлер акт, който се подписва от всеки следващ канцлер на Германия в началото на неговия мандат.

Присъствието на западни дипломати в съда при осъждането на Навални бе да напомни на съдиите, че Русия е капитулирала държава. А Москва взе, че изгони няколко западни дипломати. Явно руснаците не желаят да играят по предишните правила, които са им наложени след тяхната капитулация в Малта.

Позвъняването по телефона на Джо Байдън на Владимир Путин е начало на преговорите за отмяна на руската капитулация. Изгонването на западните дипломати е част от преговорите и потвърждаване на руската позиция, че Кремъл не приема предишното статукво.

Русия вероятно със своите действия в обозримо бъдеще ще потвърди анулирането на подписаната от Горбачов капитулация. Което означава, че наддаването ще продължи. Мизата ще се вдигне. Военната конфронтация ще се увеличи. В това число и в Черно море. Руското обръщение „нашите западни партньори“ ще се позагуби.

Влошаването на обстановката ще принуди управляващите в София отново по тодорживковски да се „снишат докато премине бурята“, която ще има характер на циклон засмукващ най-роболепните и с прекомерно васално поведение. Свърши времето, когато имаше едновременно угодия за всички силни „началници“. Те вече гледат в различни посоки”.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com