Задържане под стража за рецидивист – извършител на грабеж в Силистра

Share This:


Окръжен съд-Силистра взе най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на И.Б. от град Силистра.

На 21.01.2021 година, обвиняемият е направил опит да отнеме чужди движими вещи – дамска кожена чанта и дамски принадлежности на стойност 326.54лв. от владението на В.Н. от град Силистра, с намерение противозаконно да ги присвои.

За да осъществи престъпното деяние, 45-годишният И.Б. е употребил сила, с която е причинил на пострадалата временно разстройство на здравето, неопасно за живота. По независещи от дееца причини деянието е останало недовършено.

И.Б. е привлечен от прокуратурата като обвиняем за тежко умишлено престъпление-грабеж, извършено в условията на опасен рецидив, с употребена за това сила. Обвиняемият И.Б. е многократно осъждан. Има 9 осъдителни присъди, в по-голямата си част деянията, за които е осъждан са срещу собствеността на гражданите. Същият е безработен, без трудови навици и скоро освободен от затвора.

Съдът прие, че са налице достатъчно данни, че обвиняемият е извършил престъплението, в което е обвинен, и съществува реална опасност той да се укрие, или да извърши други престъпления.

С оглед на това Окръжен съд-Силистра взе по отношение на И.Б. най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Определението на съда подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд-Варна.

Източник: silistranews.net


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com