Янаки Стоилов: Ще се отчете обективно реалното състояние на правосъдието без предубеденост

Share This:


Служебният министър на правосъдието обеща задълбоченост и липса на тенденциозност при оценката на предшествениците

Ще се отчете обективно реалното състояние на правосъдието без предубеденост, тенденциозност и с необходимата задълбоченост. Това каза пред журналисти пред Министерския съвет служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Това министерство се свързва със справедливост, а това само по себе си е една голяма претенция, която дано да бъде задоволена като основателно очакване на българските граждани“, каза още Янаки Стоилов.

По-късно служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов прие държавния печат от своята предшественичка на поста Десислава Ахладова.

„За този кратък период, очакванията към мен, като представител на кабинета, са още по-големи, защото често хората смятат, че независимо от времето, с което разполага едно служебно правителство, то трябва да направи нещо повече, за да решава проблемите“, каза министър Стоилов и очерта няколко групи задачи, които стоят на дневен ред.

Сред тях той посочи подобряването на администрирането на ръководените от министерството дейности в интерес на гражданите, открояването на проблемните области в изпълняваните от ведомството функции и изготвянето на оценка на въздействието от прилагането на определени закони.

Министърът коментира и започналата дискусия за специализираното правосъдие. „Смятам, че трябва задълбочен преглед на тази около десетгодишна дейност и главно на нейните резултати“, посочи той.

От своя страна Десислава Ахладова благодари на екипа на министерството за съвместната работа и им пожела да продължават да отстояват професионализма си. Тя пожела успех на новия министър.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com