Вяра Емилова: Огромният потенциал на Силистра и региона трябва да заработи в полза на хората и обществото

Share This:


​БСП ще работи за развитието на икономиката, повишаването на доходите и повече сигурност в утрешния ден

“БСП носи истинската промяна, която не може да бъде осъществена само с гръмки ПР акции в парламента. БСП е чувствителна към нуждите на хората и обществото и има ясна платформа за управлението на страната, която не предвижда епизодични промени, а систематично засилване на държавните институции, повече въздух и възможности за бизнес и инвестиции, стабилен политически климат, без който няма как да възстановим държавата.”. Това заяви водачът на листата на Коалиция “БСП за България“ в Силистра – Вяра Емилова, пред радио “Фокус“.

По думите и възстановяването на България трябва да е обща кауза на всички българи и БСП може да даде увереност и сила на обществото именно това да се случи. „Готови сме да го направим, в новите условия с грижа за хората и заедно с тях.” – категорична е Емилова. 

Обезлюдяването липсата на работни места и ниските доходи са основните проблеми в Силистренска област. „БСП за България” има визия как да се справи с тях, а именно чрез привличане на инвестиции, развитие на туризма и използване на неограничените възможности на река Дунав. 

По радио Фокус, Емилова заяви, че силитренският регион трябва да използва възможностите на Дунав и местоположението си и да работи активно за реализиране на съвместни проекти с държавите по цялото течение на великата река, в областта на икономиката и културно-историческия туризъм.  

„Силистра е богата на исторически паметници от древната история на Европа – това ще представлява интерес за огромен брой хора, които могат да проследят историята на Стария континент почти от изворите на реката – та чак до нас. Край Силистра има екологични обекти и резервати, защитени от ЮНЕСКО, могат да се направят множество проекти, които да направят известни тези места не само на определен кръг еколози, но и на широката европейска общественост.”, това са част от идеите включени проекта „Дунавска перла” за развитие на туризма в Дунавска Добруджа. 

За всичко това обаче е нужна целенасочена държавна политика. Нужно е тези проекти да бъдат изведени като проекти от национално значение. „Ще работим за превръщането на река Дунав в целогодишен плавателен път, свързващ Северно и Черно море и  трансформация на крайдунавските общини от най-изостаналите в най-бързо развиващите се региони в Европа.”, отговори Емилова на въпрос за управленските приоритети на БСП за България.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com