В Русия одобриха новата коалиция на БСП, начело с Нинова! Кремъл я приветства!

Share This:


Руското издание „Комсомолская правда“ написа кратък материал по повод коалицията на БСП с АБВ на Георги Първанов и Нормална държава на Георги Кадиев. Впечатление прави обаче, че в текста никъде не е споменато името на Румен Петков като официален лидер. В Москва са доволни и от другите леви партии, които се заклеха, че работят с Кремъл. Faktor.bg предоставя текста без редакторска намеса: 

В България, преди парламентарните избори, представителна лява коалиция се събира около Българската социалистическа партия (БСП), водена от Корнелия Нинова. На пресконференция Корнелия Нинова обяви, че е подписала коалиционни споразумения с партия АБВ, водена от бившия президент Георги Първанов, и партия Нормална държава, ръководена от Георги Кадиев.“Не беше лесно, но е необходимо за България“, каза лидерът на БСП. Нинова също потвърди, че коалицията, наречена „БСП за България“, ще включва и всички партньори от БСП, а преговорите с Движение 21 ще продължат. Окончателният състав на коалицията ще бъде обявен на 11 юли, но вече на 26 май „БСП за България“ трябва да бъде регистрирана от ЦИК.

Всички леви български партии подкрепят развитието на добри отношения с Русия, както и изпълнението на инфраструктурни проекти в рамките на ЕС с участието на Руската федерация, включително „Турски поток“. 


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com