Силистра бе домакин на семинар за добри практики в сектора за учене на възрастни

Share This:


Силистра, 3 юни /Пеню Николов, БТА/
Силистра бе домакин на семинар за добри практики, свързани с образованието и обучението на лица, навършили шестнайсет годишна възраст, съобщиха от Регионалното управление на образованието в Силистра.
Проявата е организирана от Министерство на образованието и науката със съдействието на Регионалното управление на образованието в Силистра и с подкрепата на Програма “Еразъм+” на Европейския съюз.
На семинара се представят добри практики от Област Силистра, свързани с образованието и обучението на лица, навършили 16-годишна възраст.
Според Валентина Дейкова – национален координатор за изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни и ръководител на Националното звено за подкрепа EPALE /Електронна платформа за учене на възрастни към Министерството на образованието и науката/това е проблемен и все още слабо развит сектор за България. Има национални проблеми и всеобщи европейски проблеми, свързани с осигуреността от работна сила поради лошите демографски процеси, които вървят в стара Европа заради новите предизвикателства в икономическата структура.
Областният управител Ели Тодорова е отправила лично поздравление към организаторите и участниците.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com