Ресторантьорите се заканват – готови да отворят на 1 февруари, с разрешение или без

Share This:


Няма как да противопоставим нито лекарите срещу нас, нито децата. Трябва да работим заедно, изтъква представителят на бранша

Властите предлагат заведенията да отворят врати около 18-20 февруари, а от бранша се обединяват за датата 1 февруари. Това стана ясно от думите на председателя на Българска асоциацията на заведенията в България Ричард Алибегов след срещата в Министерство на здравеопазването, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

На въпрос дали в знак на протест ресторантьорите ще отворят заведенията си на 1 февруари, Алибегов коментира: „Ако това не се случи, обсъждаме италианския модел. Нека не нагнетяваме, има две седмици дотогава. Както каза вицепремиерът Томислав Дончев до понеделник ще се вземе решение. Има време, за да информираме всички“.

Относно това дали е било обсъдено как се вземат решенията и при какви обстоятелства отварят отделните сектори, като училищата например, Алибегов заяви, че не е станало ясно. По думите му при училищата водещ фактор е общественото мнение. „Министърът на образованието има негови доводи, ние с министъра на туризма имаме наши“, добави той. „Няма как да противопоставим нито лекарите срещу нас, нито децата. Трябва да работим заедно. Когато лекарите имаха нужда от време, за да изчистят болниците, както виждате не сме казали гък. Изчакахме, затворихме. Сега, според нас е моментът, в който трябва да ни върнат жеста и да ни пуснат да работим, даже при 50% капацитет“, заяви той.

„В началото като се отворят заведенията едва ли някой мисли, че веднага ще се напълнят, ще има период на адаптация. Съгласни сме с всичко, свързано с работа за нас и служителите ни“, заяви Алибегов. Той поясни, че от бранша не са съгласни заведенията да затварят преди 23.30 часа.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com