Община Русе ще осигури собствена Автоматична станция за измерване качеството на въздуха

Share This:


След изпращане на становище от МОСВ, Изпълнителната агенция и Регионалната инспекция по околната среда и водите, станцията ще бъде дооборудвана с анализатори, които да замерват емисиите от промишлените предприятия в Русе

С 30 гласа “За” и 20 въздържали се Общинският съвет даде съгласие Община Русе да наеме Автоматична станция за измерване качеството на атмосферния въздух със съпътстващо хардуерно и софтуерно оборудване от Община Белене.

Станцията ще бъде доставена в Русе, а местоположението й ще бъде определено от комисия, в чийто състав влизат МОСВ, ИАОС, РИОСВ-Русе и общинската администрация.

След изпращане на становище от МОСВ, Изпълнителната агенция и Регионалната инспекция по околната среда и водите, станцията ще бъде дооборудвана с анализатори, които да замерват емисиите от промишлените предприятия в Русе.

Автоматичната станция е произведена и оборудвана съгласно всички изискуеми по законодателството протоколи, сертификати и методи за измерване.

Целта е показателите да послужат на контролните органи за установяване на вида замърсяване и производствената площадка, от която се отделя, и да се наложат всички наказателни мерки за преустановяване на вредните въздействия върху атмосферния въздух.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com